Пропускане към основното съдържание

ПОСВЕТЕНО НА МОЯ ДЕДО



Дедо ми от страната на баща ми и Алберт Айнщайн били много големи приятели.
Айнщайн фактически открил теорията за относителността благодарение на дедо. Тоест дедо я открил, а Айнщайн само изписал формулата.
Дедо беше гений макар и да не виждаше добре. Своята гениалност дедо наследил от баща си, който е с гръцки произход. А баща му наследил гениалността си от своя баща, който е от турски произход. За моя пра пра дедо знам единствено, че на ракията казвал "ракъ", но от къде е дошла неговата гениалност за мен това вече е загадка.
Своето грандиозно ниво на гениалност дедо достигаше с поглъщане на определено количество алкохол. В нормално състояние той беше като всички останали, но след като пийнеше започваха гениалните му изблици. Така например дедо е единствения човек в България видял кентавър пред входа на Народното събрание. Това въобще не го учудило. Подминал кентавъра високомерно и отпил от бутилката, за да може да уравновеси своя гений.
Много добър човек беше дедо. Беше истински, добър човек. И много плачеше за мъките по земята, а после се радваше като малко дете на всичко хубаво за което се сети. Дедо се смееше на дребните неща с часове. Но през сълзи. Много искрен човек. След дълги срещи със своята гениалност дедо се затваряше и с дни мълчеше. Отпиваше и гледаше в една точка.
Айнщайн се запознал с моя дедо в Берлин. Това се случило през зимата на 1943г. преди края на Втората Световна война. Дедо бил войник в България, но пийнал и се загубил. Озовал се в Берлин. Айнщайн го намерил, прозрял гениалността му и го прибрал. Притеснявал се да не замръзне, тъй като по това време нямало сериозно глобално затопляне и зимата в Берлин била сурова и студена. На другия ден моя дедо се събудил и неволно отпил от забравена бутилка с изотопи в лабораторията на Айнщайн. На бутилката ясно пишело „ИЗОТОПИ”, но на немски. Дедо говореше много добре немски, но не можеше да чете и да пише на този език. Харесало му и отново отпил от течността не за друго, а за да възстанови своята гениалност. Така моя дедо изпил почти един литър с изотопи и се почувствал много добре. Когато Айнщайн дошъл отново при дедо го попитал къде са изотопите? Дедо учтиво се извинил и обяснил за своя наследствен гений. Но това са изотопи, учудил се Айнщайн и изумен го погледнал ... ти трябва вече да си се разложил на атоми и електрони! Моя дедо му отговорил, че не знае какво точно го притеснява и добавил, че всичко на този свят е относително. Така физика и дедо станали много добри приятели. Толкова се впечатлил Айнщайн от дедовия гений, че посветил цяла формула на него.

Популярни публикации от този блог

БАЙ МАНГАУ Хита на сезона! За Бай мангал! Бай Мангал не е вече във пандела. Бай Мангал пие кафета със канела. Бай Мангал знае 2 и знае 200. Бай Мангал пак ще е на Манго – Феста. Бай Мангал е първ на светофара. Бай Мангал кара „Кадилак - Самара.” Бай Мангал не чака много,много,много. Бай Мангал със пънкари прави пого. Бай Мангал е страшно печен тип! Бай Мангал е на Чехов прототип. Бай Мангал е следовател пандизчия. Бай Мангал е на султана ибрикчия. Припев: Бай Мангал!!! Егати паура!!! (х2) Бай Мангал, имаш ли??? Колко струваш? Бай Мангал мисли за международното положение, както и международното положение мисли за Бай Мангал. Бай Мангал е съмъскръчки бекенаф, Бай Мангал е бекенаф на съмъскръчки!!! Бай Мангал тренира черните барети. Бай Мангал пилотира самоле-лети. Бай Мангал днес ще излиза с танка. Бай Мангал е правителството в сянка. Бай Мангал много мрази терикати. Бай Мангал консултира адвокати. Бай Мангал притежава меки чувства. Бай Мангал е за изящните изкуства. Бай Мангал алкохол н

LOVE IS

ЛЮБОВ Е ДА СИ ТАТУИРАШ LOVE НА РЪКАТА ЛЮБОВ Е ДА ПОЕМЕШ НА КУЧЕТО ВИНАТА ЛЮБОВ Е ДА НАПИШЕШ ПОЕМА ЗА МОСТЧЕ ЛЮБОВ Е ДА СЪБЛЕЧЕШ ЧОХЕНО КОНТОШЧЕ ЛЮБОВ Е ДА ЗАГРЯВАШ С ДУМИ В СТУДА ЛЮБОВ Е ДА ПРЕНАПИШЕШ КОДЕКСА НА ТРУДА ЛЮБОВ Е ДА СИ ИЗХВЪРЛИШ САМ ТЕЛЕВИЗОРА ЛЮБОВ Е ДА ТИЧАШ ДО ПЕТИЯ ЕТАЖ  С ФРИЗЕРА ЛЮБОВ Е ДА ИМАШ ПОЕТИЧНИ СЕРЕСЕТА ЛЮБОВ Е ДА СИ ПУСНЕШ АУДИО КАСЕТА ЛЮБОВ Е ДА ПАЛИШ СВЕЩИ ЗА РОМАНТИКА ЛЮБОВ Е ДА ТРЕНИРАШ КАМА СУТРА ГИМНАСТИКА ЛЮБОВ Е ДА НАКАРАШ КОСМОСА ДА ТЕ ОБИЧА ЛЮБОВ Е ДА СИ КАЖЕШ: АЗ СЪМ *БАХ ТИ И ПИЧА

ПРЕДПРИЕМАЧ СПАСЯВА СВЕТА ОТ БОКЛУКА

Aз съм известния предприемач, който ще спаси света от боклука. Имам едно язовирче близо до София и там отглеждам пирани. Тия гадинки ядат всичко. Сега подготвяме един проект, заедно със Столична Голяма Община - храним пирани с боклук. И така пробно почнахме да захранваме пираните постепенно с гума, после малко пластмаса, малко стъкло... и пираните ги папкат. Обаче гледам, че след известно време почнаха малко да изнемощяват. Почнаха леко болнавички да изглеждат, леко бледички, плуват, като пияни. Един ден ги гледам и си викам: Ше ги тунинговам!!! Ше ги генно модифицирам! И се фанах с едно приятелче от кваратала - генно инженерче, направихме една лабораторийка в неговия гараж и почнахме. Оня инжинерчето вика: Кажи сега какви гени да слагам!? Викам: Турай яко! Да има... И почнахме. Турихме гени от крокодил, от скорпион, от жаба, от костенурка (да имат черпуки да не се хапят една друга) и накарая направихме егати животното. Пираня - Франкенщайн. Машин