Пропускане към основното съдържание

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА СТОЛИЦАТА - ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ БЪЛГАРИЯ ЧАСТ 3



Столицата е най - големия град в България.
В него живеят между 1 500 000 и 2 000 000 жители.
Освен обичайните живеещи в столицата има и много емигранти, които идват само през деня. Работещи, туристи и джебчии.
Трудно може да се хване точната бройка, защото много от жителите нямат документи или регистрация.
Ако сте в София за първи път, непременно трябва да посетите Александър Невски. С това ще се изчерпят задължителните забележителности и може да се отдадете на атрактивните. А те са много.
Опитайте с нещо леко. Не се хвърляйте на поп - фолк клуб веднага, за да не предозирате емоционално!
Започнете с дневна разходка из софийски квартал!
За едно по-пълно усещане ползвайте градски транспорт, но не метро! Само след 3-4 спирки може да слезете и да се отдадете на прилючения.
Разгледайте панелките: Строителство, което е обявено за опасно в началото на 70-те години!
За панелките се знае, че са паянтови и скоро ще рухнат, но в същото време се носят слухове, че са по-здрави от съвременните тухлени сгради. Не стойте в близост до тях всеки момент може да се откърши някой балкон или цяла стена. Вече има няколко такива.
По заможните и находчиви жители на панелка ще ги познаете по това, че отвън имат изолация и метална външна врата. При по-бедните и небрежни столичани обзавеждането започва от стълбите. До външната врата има стара печка, хладилник или нещо друго което е там от десетина години.
Некролози, обяви, счупени пощенски кутии, спящо бездомно куче са обичайните за панелка първи входни впечетления.
Посетете квартален минимаркет!
Това е малко квартално магазинче, което се помещава в задната част на входа, трафопост или стая от апартамент на първия етаж.
В него има всичко, а ако нещо всърши склада е на един телефонен разговор от маркета.
(Не бъркайте минимаркета с клекшопа. Клекшопа е минимаркет в мазе.)
Каквото и да се купи от минимаркета винаги е на сметка. Цените там са по - ниски от цените на едро. Чорапи по един лев и други продукти от първа неоходимост пълнят щандове заедно с хранителните продукти.
Ако имате късмет да познавате собственика, може да се уредите с цигари и уиски без бандерол, парфюмчета, козметика от безмитна зона или тестери, полицейска радиостанция, пиратки и други квартални закачки. Магазинера може да ви поправи колата, да ви помогне в труден момент или просто да прекарате няколко часа в приятната му компания с бутилка концентрат.
Интересни квартални гаражни клетки.
Големите бетоннни гаражи между панелките са добро място за скриване на транспортното средство от обичайните квартални наркомани.
Колата се паркира много технично до рафтове за буркани и бидони със зеле. От апартамента се пуска кабел за импровизирана улична лампа, а на вратите се слагат няколко китайски катинара с различна големина. Ако гаражните клетки са две една върху друга, горната се ползва за лятна вила или склад за непотребни вещи.
Кофите за смет в София и софийските квартали.
Кофите в София и кварталите са поставени, за да може ориетировъчно да се знае къде горе долу стои боклука.
Сметосъбирачите минават почти всеки ден, за да проверят дали няма нещо интересно за в къщи или за продан. Може да видите кофи за боклук с катинар. Това е разумно решение защото така кофата се предпазва от опожаряване или вандализъм. В София много малко хора ползват кофи за смет. Простаците хвърлят където им падне, а съвестните хора поставят прилично боклучето върху телефон или го пъхат в някоя подходяща дупчица. В Студенски град боклука се завързва грижливо в найлонова торбичка и се мята върху някое дърво или в близост до кофа, но през прозореца.
Настъпете столично ако - на пари е.
Едни от най - наторените терени в света са тук. Наторяват се поголовно градинки, тротоари, пътни настилки…
Настъпено кучешко лайно е на пари. Тези, които ги настъпват са хората с външна изолация на панелките и метални входни врати. Някои от тях дори си отглеждат собствени кучета заради акото. Така освен обичайните улични изпражнения, настъпват и домашно приготвени. Чувал съм, че най - късметлийско е акото на немската овчарка, поради високия стандарт на Германия. Хората, които настъпват изпражнения на немска овчарка са тези с плазмите и алуминиевата дограма в кварталите.
Обърнете внимание на кварталните улични ремонти!
В софийските квартали много често текат ремонти. Те се извършват прецизно от няколко бригади, които идват чинно по етапи.
Първо идва бригадата за разкопаване на асфалта. Копае се едва няколко седмици. До два, три месеца идва бригадата за отстраняване на проблема. За по - малко от един сезон повредата вече е отстранена, а отворения ров - обезопасен. За да се провери дали всичко е наред рова не се затваря веднага. След като една, две години дефекта не се появи отново, дупката се запълва и до няколко години улицата е асфалтирана.
Ако някоя отворена софийска канафка ви подразни, може да поставите автомобилна гума отгоре. Огледайте се около вас и бързо ще намерите няколко.
Задръстванията по софийските квартали.
На връщане от тази интересната разходка, може да яхнете едно такси. Изберете пиков час за да се насладите максимално на задръстванията.
Това ще е едно от най - бавните пътувания в живота ви, гарнирано с изключително изнервена обстановка.
Отпуснете се спокойно на седалката, затворете очи, дишайте дълбоко и равномерно докато броите бавно от десет до нула!
На всяка цифра повтаряйте, че каквото и да се случи по време на вашия воаяж, няма да се изнервите!
Сега сканирайте изнервените шофьори в колите! Забележете моментната война между тях. Скоро ще разпознавате хората, които минават на червено, псуват и използват много често клаксони. Над 50 процента от шофиращите бързат и са готови на всичко, за да се измъкнат от капана на колоната. Колкото по изнервен е шофьорът, толкова по - скъпа е колата която кара. Ако чуете сигнал за наближаваща линейка отбележете кои коли според вас ще тръгнат след нея.
Сега вече може да посетите най - атрактивните места известни, като поп фолк или чалга клубове.
Облечете скъп черен костюм или скъпа натруфена рокля. Кича по тези места е задължителен, за да не ви гледат странно.
На входа не се стряскайте от охраната, това е професионалния им поглед!
Настанете се удобно на някое воайорско и безопасно място! Само наблюдавайте, ако ви е за първи път!
Няма смисъл от алкохол или наркотици, атмосферата вътре така ще ви тресне, че с концентрати или други стимуланти може сериозно да предозирате.
Ако ви се стори, че през цялото време слушате една и съща песен бързам да поясня, че трябва да имате чувствитлен слух за да откриете минималната разлика. Това е уловката на тези места. Приличат си не само песните, а и певиците. Обличат ги едни и същи дизайнери, гримират се при едни и същи гримьори, спят с едни и същи мъже. За да ги разпознавате трябва да следите нещата с месеци, внимателно и от близо.
Сексапилните изпълнителки имат широки души, широки зеници и микрофон про форма, който пречи да объркате артистката със стриптизьорка.
Хората около вас са свързани с подземния свят, политиката или са чужденци - воаьори.
Като заключение мога да кажа, че каквото и да разказвате за София, няма да бъде така, както сте го усетили на местна почва.
Не изхабявайте собствените си усещания с разкази! Ако искате да покажете абсурда на някого, просто го доведете!
Всички ние разчитаме на туризма и подържаме този стандарт, колкото и трудно да е това.
Публикувано във:
freelife.bg

Популярни публикации от този блог

БАЙ МАНГАУ Хита на сезона! За Бай мангал! Бай Мангал не е вече във пандела. Бай Мангал пие кафета със канела. Бай Мангал знае 2 и знае 200. Бай Мангал пак ще е на Манго – Феста. Бай Мангал е първ на светофара. Бай Мангал кара „Кадилак - Самара.” Бай Мангал не чака много,много,много. Бай Мангал със пънкари прави пого. Бай Мангал е страшно печен тип! Бай Мангал е на Чехов прототип. Бай Мангал е следовател пандизчия. Бай Мангал е на султана ибрикчия. Припев: Бай Мангал!!! Егати паура!!! (х2) Бай Мангал, имаш ли??? Колко струваш? Бай Мангал мисли за международното положение, както и международното положение мисли за Бай Мангал. Бай Мангал е съмъскръчки бекенаф, Бай Мангал е бекенаф на съмъскръчки!!! Бай Мангал тренира черните барети. Бай Мангал пилотира самоле-лети. Бай Мангал днес ще излиза с танка. Бай Мангал е правителството в сянка. Бай Мангал много мрази терикати. Бай Мангал консултира адвокати. Бай Мангал притежава меки чувства. Бай Мангал е за изящните изкуства. Бай Мангал алкохол н

LOVE IS

ЛЮБОВ Е ДА СИ ТАТУИРАШ LOVE НА РЪКАТА ЛЮБОВ Е ДА ПОЕМЕШ НА КУЧЕТО ВИНАТА ЛЮБОВ Е ДА НАПИШЕШ ПОЕМА ЗА МОСТЧЕ ЛЮБОВ Е ДА СЪБЛЕЧЕШ ЧОХЕНО КОНТОШЧЕ ЛЮБОВ Е ДА ЗАГРЯВАШ С ДУМИ В СТУДА ЛЮБОВ Е ДА ПРЕНАПИШЕШ КОДЕКСА НА ТРУДА ЛЮБОВ Е ДА СИ ИЗХВЪРЛИШ САМ ТЕЛЕВИЗОРА ЛЮБОВ Е ДА ТИЧАШ ДО ПЕТИЯ ЕТАЖ  С ФРИЗЕРА ЛЮБОВ Е ДА ИМАШ ПОЕТИЧНИ СЕРЕСЕТА ЛЮБОВ Е ДА СИ ПУСНЕШ АУДИО КАСЕТА ЛЮБОВ Е ДА ПАЛИШ СВЕЩИ ЗА РОМАНТИКА ЛЮБОВ Е ДА ТРЕНИРАШ КАМА СУТРА ГИМНАСТИКА ЛЮБОВ Е ДА НАКАРАШ КОСМОСА ДА ТЕ ОБИЧА ЛЮБОВ Е ДА СИ КАЖЕШ: АЗ СЪМ *БАХ ТИ И ПИЧА

ПРЕДПРИЕМАЧ СПАСЯВА СВЕТА ОТ БОКЛУКА

Aз съм известния предприемач, който ще спаси света от боклука. Имам едно язовирче близо до София и там отглеждам пирани. Тия гадинки ядат всичко. Сега подготвяме един проект, заедно със Столична Голяма Община - храним пирани с боклук. И така пробно почнахме да захранваме пираните постепенно с гума, после малко пластмаса, малко стъкло... и пираните ги папкат. Обаче гледам, че след известно време почнаха малко да изнемощяват. Почнаха леко болнавички да изглеждат, леко бледички, плуват, като пияни. Един ден ги гледам и си викам: Ше ги тунинговам!!! Ше ги генно модифицирам! И се фанах с едно приятелче от кваратала - генно инженерче, направихме една лабораторийка в неговия гараж и почнахме. Оня инжинерчето вика: Кажи сега какви гени да слагам!? Викам: Турай яко! Да има... И почнахме. Турихме гени от крокодил, от скорпион, от жаба, от костенурка (да имат черпуки да не се хапят една друга) и накарая направихме егати животното. Пираня - Франкенщайн. Машин